Van Brainstorm tot uitvoering

Vocking heeft naast veel kennis van het voedingsvak ook veel praktijkervaring. Daarnaast is ze een creatieve en snelle denker. Haar insteek? Gezond eten is belangrijk maar het moet ook lekker zijn.
Of er nu behoefte is aan snelle recepten of een online voedingsplan inclusief begeleiding, creatieve teksten of een heel boek, Vocking heeft niet alleen de ideeën maar werkt ook graag mee aan de uitvoering.

Productontwikkeling

Yneke Vocking was lid van de raad van advies van het HAK groente-instituut maar denkt ook mee over productontwikkeling bij verschillende bedrijven. Ze heeft projecten gedaan voor mondiale bedrijven als Mondelez en McDonalds maar denkt met bijvoorbeeld de Bruine Bonenbende ook graag kleinschaliger mee. Naast marketing- en productideeën verzorgt ze ook kookworkshops voor professionals (bijvoorbeeld diëtisten), journalistendagen en levert ze receptuur.

Van marketingidee tot campagne

In 2015 heeft ze als voorzitter van het internationaal Bonenjaar 2016 (uitgeroepen door de VN) een werkgroep samengesteld om een campagne op te zetten voor het Bonenjaar 2016. Ze is er trots op dat ze niet alleen Bonduelle en Hak samen om de tafel heeft gekregen (naast Voedingscentrum, Economische Zaken en AH o.a.) maar ook prof Daan Kromhout (tot dan voorzitter van de Gezondheidsraad) bereid heeft gevonden om ambassadeur te worden van het Bonenjaar 2016.

Samen met de marketing afdeling van Deen (54 supermarkten in met name Noord-Holland) en Graphic is de campagne Gezond & Lekker in mei 2009 gelanceerd, de eerste supermarktactie voor volwassenen. In de vakpers was men enthousiast over de verzamelmap met columns, tips en de recepten op de verzamelkaartjes.

Samen met de marketingafdeling van Fit for Free heeft Yneke Vocking de actie Go 4 Gold vorm gegeven. In deze actie heeft Vocking de inhoud verzorgt van drie virtual spinningdvd’s die de mensen alle informatie geeft om binnen deze actie fit te worden en eventueel af te vallen. De thema’s zijn ‘bewegen is de basis’, ‘goed eten’ en ‘hoe blijf je op gewicht’.

Referenties