was successfully added to your cart.

Winkelwagen

Een goede reden om te huilen

By 26 oktober 2012 Geen categorie

–>16 miljard aan bezuinigingen! Het lijkt er alleen maar slechter op te worden. En als je er al niet chagrijnig van bent, dan word je het wel. Iemand vroeg mij laatst of ik misschien wat tips had. Om goedkoop en gezond te eten natuurlijk. Algemene tips zoals groente van het seizoen, diepvriesgroente en blikjes vis, afgepast koken en letten op de aanbiedingen kennen de meeste mensen wel. Maar als ik één ding zou moeten noemen? Eet vaker een ui!
De ui, u weet wel. Een netje van een kilo kost bijna niks en ligt bij de meeste mensen vergeten in een mandje met groene uitlopers. De ui gaat ons niet uit de crisis halen maar hij verdient eigenlijk wel meer dan een kleine bijrol in de keuken. Want de ui is het hele jaar rond verkrijgbaar en zit vol gezonde voedingsstoffen zoals vitamine C, vezels en flavonoïden. Deze flavonoïden zijn onder andere goed voor hart- en bloedvaten. Maar het allermooiste is natuurlijk dat een ui veel soorten en smaakvariaties kent. Van scherp fris tot zoet en zacht. Een ui past dan ook overal bij. Rauw gesnipperd door de sla, als extraatje in de jus en in geen enkele wokschotel mag hij ontbreken. Zo komt u net wat gemakkelijker aan dat halve bord groente per dag. En die tranende ogen die u van uien snijden krijgt? U kunt beter huilen om een ui dan om die 16 miljard.

Vaker een uitje? Een middelgrote ui weegt rond de 100 gram en bevat evenveel vezels als een bruine boterham, relatief veel goede voedingsstoffen en maar 25 kilocalorieën. Boeddhisten eten geen uien. Niet alleen vanwege de geur maar ook omdat de ui lustopwekkend zou zijn. We eten per persoon er gemiddeld jaarlijks 4 tot 5 kg van. Maar dat mag dus best om veel redenen omhoog!
Source: New feed

Leave a Reply

*