was successfully added to your cart.

Winkelwagen

Fijne wijn en het venijn

By 27 november 2012 Geen categorie

Vermoedelijk is er ooit een sukkel geweest die een vat met geplukte druiven vergat. De druiven kregen de tijd om te gisten en te borrelen voordat het werd gevonden. En de durfal die daarvan proefde werd al snel zo vrolijk dat al snel het hele dorp aan de gegiste druiven zat. Het eerste wijnfeest was geboren. Na duizenden jaren komen er geen sukkels meer kijken bij het wijnmaken. Het ‘vinificatieproces’ is inmiddels gebied van wetenschappers en omgeven door wetgeving. Als gevolg daarvan zijn er tegenwoordig vrijwel alleen nog maar goede en lekkere wijnen te krijgen vanuit de hele wereld. En zijn er wijnkenners, wijnproeverijen en heel veel wijnliefhebbers.
De druif levert niet alleen de suikers om in alcohol om te zetten maar nog veel meer stoffen zoals polyfenolen, die ook nog eens heel gezond blijken te zijn. De bekendste polyfenol is reservatrol die vooral in de schil van blauwe druiven zit. Er wordt veel onderzoek naar gedaan en het lijkt er op dat deze stof een gunstig effect heeft op hart en bloedvaten. En of het nu deze stof is of niet, een matige alcoholconsumptie lijkt beschermend voor hart en vaten. Eén glaasje alcohol per dag lijkt de kans op een hartinfarct te verlagen. En dat is met name interessant voor de mensen met een verhoogd risico hierop. Wijn wekt ook de eetlust op. Waardoor u gemakkelijk meer eet dan u misschien van plan was. En dat is niet alleen slecht voor uw taille maar ook voor uw gezondheid. Voor die mensen is het misschien goed om te weten dat een kopje groene thee ook boordevol polyfenolen zit. Op uw gezondheid!

Hoeveel is teveel?
Teveel alcohol is slecht voor de gezondheid. In alle gevallen. Maar wat is een matige consumptie? Voor vrouwen geldt wekelijks een totaal van maximaal 7 glazen alcohol met een maximum van 3 glazen per gelegenheid. Voor mannen geldt een maximum van 14 glazen per week. Voor mannen is verder het advies om niet meer dan 5 glazen per gelegenheid te drinken. Daarnaast wordt mannen en vrouwen geadviseerd tenminste 2 dagen in de week geen alcohol te drinken.
Source: New feed

Leave a Reply

*