was successfully added to your cart.

Winkelwagen

Gezond visje

By 29 november 2012 Geen categorie

Stel u heeft een lekker visje op uw bord. Een heel gezond visje met veel gezonde vetten die fit heeft rondgezwommen in zelfs de koudste zeeën*. U boft dat het visje in een schone en koude zee heeft gezwommen en vol zit met eiwitten en goede vetten. Die vetten zijn namelijk goed voor uw hart en bloedvaten.
Dat visje is zelfs zo gezond dat u wordt aangeraden om twee keer per week een visje op het bord te leggen. Maar als alle mensen dat doen verdwijnen niet alleen de broers en zussen maar ook de verre familie van het visje. En krijgt zijn nageslacht niet de tijd om volwassen te worden. Over een tijdje bestaat de zee dan nog alleen uit die suffe drijvende algbeestjes en glibberige kwallen.  Nou schijnen er Chinezen te zijn die nog wel eens een portie gefrituurde kwal verorberen. Maar de meeste mensen vinden, net als u waarschijnlijk, een lege zee niet zo fijn. Wel een moeilijke kwestie, vindt u niet? Gelukkig is men nu hard aan het werk om oplossingen te bedenken hoe dat gezonde visje op een bordje belandt zonder dat alles uit zee verdwijnt. Duurzame visserij noemen ze dat. Het mooie is dat meer dan de helft van de mensen dit een goed idee vindt. Natuurlijk moet er nog veel meer gebeuren. Maar je moet tenslotte ergens beginnen. Dat visje kan dan ook maar het beste belanden in een verpakking met een milieukeurmerk er op. Zoals het blauwe MSC-keurmerk. Want dan is de kans groter uw kinderen en kleinkinderen ook regelmatig een lekker visje kunnen verorberen. U kunt dan met een goed geweten genieten van een bordje vis. Ook dat is goed voor uw hart.

*De gezonde visvetzuren blijven ook vloeibaar in een koude zee. Verzadigd vet zou stollen waardoor de vis stijf zou worden.

En als ik nu geen vis lust. Hoe kom ik als mens dan aan gezonde visvetten?Tenzij u allergisch bent voor vis, kunt u het beste visoliecapsules nemen. Het is namelijk erg lastig om de visvetzuren DHA en EPA uit andere bronnen te halen. Eet de visoliecapsules bijvoorbeeld voor het ontbijt. Het ontbijt dat ‘bovenop’ de visolie komt te liggen voorkomt dat u de hele dag vis ‘proeft’ door oprispingen.
Source: New feed

Leave a Reply

*