was successfully added to your cart.

Winkelwagen

Havermout is mijn winterkost

By 9 december 2013 Geen categorie

De hele zomer struin ik ’s ochtends eerst even in de tuin. Een paar framboosjes, wat rode bessen en een verdwaalde bosbes gaan in een schaaltje. Daar doe ik dan wat magere kwark en yoghurt bij en een paar scheppen muesli met noten. Ik kan me zomers geen lekkerder start van de dag bedenken. Ik moet bekennen dat het ook wel eens een simpel banaantje onder de yoghurt is. Ook lekker. Er komt echter een dag dat de tuin echt leeggegeten is. Dan probeer ik de zomer nog even te rekken met gekochte besjes. Tot de dag dat ik ’s ochtends op zoek ga naar een trui met lange mouwen en een panty met laarzen onder mijn jurk overweeg. Dan kan ik zomaar van de ene op de andere dag genoeg hebben van de opgeleukte koude yoghurt. Op de eerste herfstachtige dag van het jaar ga ik over op mijn winterontbijt. Een lekker bakje havermout. Melk met een paar eetlepels havermout en dan een paar minuutjes in de magnetron. Doorroeren, nog een tikkie magnetron en klaar. Beetje kaneel of schepje honing en zo kom ik de herfst- en winterochtenden wel door. Tot mijn voeten in sloffen weer naar slippertjes verlangen. En de eerste besjes weer in de tuin hangen.

Recept voor ‘crunchy’ havermout 

Havermout is lekker warm maar een beetje papperig. Nu kun je het net als yoghurt opleuken met allerlei andere ongein maar dat bevalt me toch minder. Maar wat meer bite vind ik wel lekker. Daarom deze variant die ook nog eens lekker lang verzadigt!

30 g havermout
15 g vlokkenmix (bijvoorbeeld 7 granen)
275 g magere melk (halfvol kan natuurlijk ook)
snufje zoet (theelepel suiker, honing of zoetstof)

meng havermout, vlokken en melk in een kom. Doe er een lepel in en zet in de magnetron bij een vermogen van 800 watt, 3 minuten. Roer door en dan nog 30 seconden. Zoeten en klaar!

Ik meng overigens een pak havermout met een halve zak vlokken in mijn ‘havermoutblik’. Makkelijk!
Source: New feed

Leave a Reply

*