was successfully added to your cart.

Winkelwagen

Keizerlijk ontbijt

By 20 november 2012 Geen categorie

Een ontbijt is niets anders dan de eerste maaltijd van de dag. En het is verstandig om daar niet tot de lunch mee te wachten. Want het ontbijt geeft u na een nacht vasten en uitdrogen weer vocht, energie en voedingsstoffen. En dat is niet alleen goed voor uw lijf maar u krijgt er meteen meer concentratie door. Kinderen presteren op school beter na de ochtendboterham. En volwassenen maken minder ongelukken in de ochtendspits als ze hebben ontbeten. En als ze dan op het werk zijn dan worden ze ook minder snel verleid door de droppot en taart van een jarige collega.Kent u de uitdrukking ‘ontbijten als een keizer, lunchen als een koning en dineren als een sloeber’? Het geeft vooral het belang van het ontbijt aan. En het is dan ook niet gek dat je in alle culturen ziet dat er na het ontwaken gegeten wordt. Wereldwijd kun je inmiddels overal een ‘continental breakfast’ krijgen, bestaande uit geroosterd brood, jam, kaas, hartig beleg, sinaasappelsap, gekookt eitje, koffie en soms fruit. In Frankrijk ontbijten ze met (chocolade)croissants en zwarte koffie en het traditionele Engelse ontbijt bestaat uit toast met gebakken bacon, eieren, worstjes en witte bonen in tomatensaus. Dat is niet mijn ‘cup of tea’ maar voor het Amerikaanse ontbijt met wentelteefjes of pancakes met ahornsiroop mogen ze me best wakker maken. In Japan ontbijten ze met rijst, gestoomde groente en misosoep. Klinkt als het ontbijt van een keizer. Maar doe mij een dergelijke maaltijd maar later op de dag. Ik start toch het liefst de dag met yoghurt, fruit en muesli.

Tips voor slechte ontbijters:
·       Kijk eens naar je slaappatroon, slaap je tekort of moet je voor je gevoel te vroeg opstaan? Wanneer uw lijf eigenlijk nog wil slapen is het heel begrijpelijk dat u geen trek heeft. Allerbeste tip: probeer eens twee weken een uur eerder naar bed te gaan en bekijk het effect.
·       Wanneer u een boterham echt niet weg krijgt dan is een vloeibaar ontbijt een uitkomst. Yoghurt met fruit en muesli of een drinkontbijt bijvoorbeeld. En ook (havermout)pap is een perfecte start.
·       Begin met een kleine portie. Na 2-3 weken is uw lijf er aan gewend en wilt u niet meer zonder.
·       Neem de tijd. Staand in de keuken een boterham naar binnen proppen, bevordert niet de eetlust.
Source: New feed

Leave a Reply

*