was successfully added to your cart.

Winkelwagen

Kies voor de broodtrommel

By 20 oktober 2012 Geen categorie

De vakantie is voorbij en de normale school- en werkdagen beginnen weer. Ook bij mij thuis. En dat betekent in huize Vocking weer regelmatig een crisis in de vroege ochtend omdat er tegelijkertijd vijf broodtrommels of zakjes gevuld moeten worden. Want als het brood niet op is dan wel het gewenste beleg. Overigens nemen mijn puberzoons hun stapels brood mee in een boterhamzakje want een broodtrommel vinden ze suf.
Toch vind ik een broodtrommel met zelfgesmeerd brood het gedoe in de ochtend meer dan waard. Natuurlijk omdat het veel goedkoper is dan eten uit de kantine of een lunch buiten de deur. Met als bijkomend voordeel dat ik daar niet verleid word door broodjes kroket of kaascroissants. Maar vooral omdat ik lekker volkorenbrood met mijn favoriete jong belegen kaas kan beleggen. Want samen met wat tomaatjes, een appeltje en banaan kom ik dan de dag wel door. En het gaat allemaal gemakkelijk mee in mijn mooie paarse K3-broodtrommel. Want die vindt Ben van vier inmiddels suf!

Vraag van Amber, scholier van 16: Maar wat als ik geen tijd heb of als het brood op is?Wanneer je in de supermarkt je lunch bij elkaar moet scharrelen is de belangrijkste tip dat je van tevoren bedenkt wat je gaat kopen. Anders sta je met een rammelende maag zomaar met een zak chips of winegums in je handen. Haal in de buitenste ring van de supermarkt één of twee broodjes, een half onsje kipfilet, een half pakje zuivel en een lekker appeltje. Of een maaltijdsalade. Maar een broodtrommel mee blijft goedkoper voor je portemonnee…

En wat als ik geen zin heb in brood voor de lunch?
Besmeer een tortillawrap met dun fritessaus met daarop reepjes ijsbergsla en uitgelekte tonijn uit blik. Stevig oprollen, klaar. Ook lekker met humus en reepjes geroosterde groente. Of smeerkaas en plakjes ham.
Source: New feed

Leave a Reply

*