was successfully added to your cart.

Winkelwagen

Tips voor de sombere januarimaand

By 7 januari 2014 Geen categorie

De drukke feestdagen liggen inmiddels weer achter ons. Mij valt de dagelijks routine in januari altijd weer zwaar. Somber weer, snel donker en de lente is nog heel ver weg. Weer de voetbal van de jongens, de boodschappen en weer gewoon aan het werk. Geldt denk ik voor heel veel mensen. Als je al goede voornemens had, word je meteen goed op de proef gesteld. Want hoe plan je alles zo in dat iedereen krijgt wat hij wil? En jij nog eens wat kilootjes afvalt of weer eens drie keer per week gaat sporten? Ik vul graag je goede voornemens aan met een paar ‘inkoppers’ die het allemaal wat makkelijker maken voor je (ook handig voor degenen die geen goede voornemens hebben):

–       Bedenk op zondagavond hoe de week gaat lopen en hoe je dat met het eten en sporten gaat doen.
–       Plan jouw uurtjes sporten als eerste in. Dat is jóúw tijd waar niemand aan mag komen!
–       Maak het je zelf niet te moeilijk. Zorg voor noodvoorraden in de diepvries en kook bijvoorbeeld voor 2 dagen. 
–       Kook één maaltijd en niet voor alle ‘moeilijke’ en latere eters apart. Wedden dat ze er na even morren, snel aan gewend zijn?
–       En leg de ‘late eters’ uit hoe de magnetron werkt….
–       Bestel je boodschappen online. Dat voorkomt impulsboodschappen zodat je de bezorgkosten er snel uit hebt.
–       Nodig vrienden uit om mee te eten met jouw gezonde stoofpotje in plaats van op de borrel of de koffie. Zo hoef je geen ‘lekkere dingen’ in huis te halen en is het toch supergezellig.
–       Ga met een vriendin eens wat actiefs doen zoals wandelen, schaatsen op de ijsbaan of een stukje fietsen. En daarna lekker uitpuffen op de bank met een slanke chocomel (cacao, magere melk en zoetstof). Zo plan je een uurtje activiteit en je tijd met vriendinnen ineen.
–   Pak voor een goed humeur weer eens de zonnebank. Word je vrolijk van.
–       En ‘last but not least’: Ga op tijd naar bed. Dat is goed voor je humeur en komt het afvalproces ten goede.
Source: New feed

Leave a Reply

*