was successfully added to your cart.

Winkelwagen

Hele dag wentelteefjes met bosbessen

By 10 november 2019 blog, recept

“Mam, kun je leven op alleen dit ontbijt?” Dat vroeg mijn jongste zondagochtend na een portie wentelteefjes met bosbessen. Inderdaad een lekker warm ontbijt met de geur van zoete slechtigheid.

En wat doe je dan als moeder die graag de feiten checkt? We hebben dus samen berekend* hoeveel wentelteefjes je dan moet eten op een dag. De verrassing is dat wanneer je zoveel wentelteefjes eet dat je rond de 2000 kcal uitkomt, je vrijwel alle benodigde voedingsstoffen binnenkrijgt. Zeker als je er voor de vitamine C nog twee mandarijntjes bij pakt. Wel blijft de inname van vitamine B6 en B3 wat krap. En het Voedingscentrum zal de boter afkeuren waarin we de wentelteefjes hebben gebakken. Maar behalve lekker dus ook een prima start van de dag!

“Mmmmm” zei mijn zoon, “Ze zijn lekker maar na 18 wentelteefjes en twee schaaltjes bosbessen wil ik morgen wel wat anders…”

Recept wentelteefjes met bosbessen

Ontbijt voor 2-3 personen

  • 6 volkoren boterhammen
  • 100 g bosbessen uit de diepvries, of meer als je het lekker vindt
  • 2 eieren
  • 1 dl melk
  • 1 zakje vanillesuiker
  • kaneel
  • boter om te bakken (Het Voedingscentrum vindt het leuk als je die vervangt door olie. Neem dan geen zonnebloemolie maar milde olijfolie of half olijfolie, half boter. Smaakt stukken beter)
  • suiker naar smaak (basterdsuiker, honing, maple syrup, wat je lekker vindt, maar het hoeft dus niet :-))

Kluts in een diep bord de eieren met de melk, vanillesuiker en kaneel. Verhit in een grote koekenpan (groot genoeg voor 2 boterhammen) een klontje boter. Haal 2 boterhammen door het melk-eimengsel en laat even uitdruppen tot de boter sputtert in de pan. Bak de wentelteefjes aan beiden zijden zachtjes bruin. Voeg halverwege een derde deel van de bosbessen toe en verwarm ze mee. Serveer de wentelteefjes met de bosbessen en suiker naar smaak en bak nog twee porties.

*Ingevoerd in de Eetmeter van het Voedingscentrum

Leave a Reply

*