was successfully added to your cart.

Winkelwagen

YLoveCarbs: Roggeknak!

By 19 juni 2014 Geen categorie

Om de zakjes granen bij de natuurwinkel hangt toch nog steeds de lucht van sandalen met geitenwollen sokken. Maar het aanbod van volkoren ‘Carbs’ is veel breder dan de supermarkt. Er is bijvoorbeeld volkoren roggemeel te krijgen. En hoewel dat niet echt sexy klinkt kun je met roggemeel wel heel snel wat moois bakken waar je huisgenoten niet vanaf kunnen blijven. 

Recept voor 2 bakblikken roggeknaks250 g volkoren roggemeel25 g boter1 tl zout1 tl lichte basterdsuiker250 ml melkMeng meel met zout en suiker. Wrijf de boter door het meel. Roer melk er door heen met een vork tot het niet meer gaat en kneed er dan een soepel deegje van. Verdeel deeg in 2 bollen. Kneed met je handen een soort rechthoek en rol deze rechthoek zo dun mogelijk uit tot het niet dunner kan (bakblikgrootte).
 Probeer zo goed mogelijk deze lap over te brengen op een bakblik wat je van tevoren hebt bestoven met bloem. Snij met een mes knackebrod-achtige stukken maar laat het aan elkaar liggen. Prik gaatjes met een vork.10-15 minuten in de oven bij 200 graden tot de knackebrodjes knapperig en beetje bruin zijn. Als de knaks niet knapperig zijn dan moeten ze nog wat langer in de oven. Maar blijf er wel even bij want het kan heel snel gaan.
PS: roggemeel is vezelrijk en bevat iets minder eiwit (gluten) dan tarwemeel. Rogge verzadigt meer dan tarwemeel door de waterbindende eigenschappen. 
Source: New feed

Leave a Reply

*