was successfully added to your cart.

Winkelwagen

Ketocake in de ketokeuken

By 6 oktober 2021 oktober 12th, 2021 blog, nieuws, recept

Het ketodieet is even wennen. Eten wordt weer plannen en ik voer alles in de eetmeter in om een schatting te maken van de totale hoeveelheid koolhydraten. Ik wil niet boven de 40 gram per dag uitkomen en liefst nog een stukje eronder.

Dus dat betekent niet alleen in de supermarkt de verpakkingen checken. Zo levert mijn favoriete volle kwark 2,7 g koolhydraten per 100 gram en dat is gelukkig net wat minder dan andere merken. Maar ik heb me nooit gerealiseerd dat noten ook 12 gram koolhydraten bevatten per 100 gram.

Gelukkig heb ik me enkele weken geleden al gerealiseerd dat ik niet alleen met rekenen mijn dag kan vullen. Ik heb het boek van Pascale Naessens gekocht en pak het er regelmatig even bij. Er staan veel aantrekkelijke gerechten in en laat zien dat ik met champignons, courgette en andere ketobewuste groentes best een lekker maaltje kan bereiden. Wel veel avocado in haar boek. Die komt me straks waarschijnlijk de neus uit.

De avond voor ik startte met het vetbekkiesproject heb ik het notenbrood gebakken. En liggen er sneetjes notenbrood in de vriezer die ik als aanvulling op mijn lunch kan meenemen. Lekker en heel erg gemakkelijk!

Notenbrood voor 10 sneetjes

  • 100 g pecannoten
  • 60 g lijnzaad
  • 60 g pompoenpitten
  • 30 g chiazaad
  • 250 g noten
  • 5 eieren
  • 200 g zure room
  • 1 eetlepel speculaaskruiden (in origineel recept 2 eetlepels kaneel)

(In het recept zaten minder noten en sesamzaad en hennepzaad. Dat had ik niet in huis dus heb ik gekozen voor meer noten)

Voor je start verwarm je de oven voor op 180 graden celcius. Ik heb mijn heteluchtoven op 160 graden gezet. Dan meng je alle ingrediƫnten en zou je het in een met bakpapier beklede cakevorm moeten doen. Ik heb een silicone bakvorm en dat werkt perfect. Scheelt invetwerk of bakpapier. Half uurtje in de oven en klaar. Ik heb even gecheckt met een sateprikker. Die kwam er droog uit, dus gaar!

Per 100 gram kom je ongeveer uit op 3,5 g koolhydraten per snee.

Leave a Reply

*